Vastag sertésszelet sóval és borssal​​​​​​

A lédús sertésszelet titka? Vedd meg a legvastagabbakat, amiket csak találsz. Nehezebb pirítani, az eredmény pedig finom és gyengéd.

 

 

Felkészülési idő:
5 percek

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

 

Adagok:
2

 

 

Termékek:


  • 2 csont nélküli sertésszelet;
  • só, bors;
  • 2 evőkanál mogyoróvaj;

 

Elkészítés módja:


  1. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
  2. Kenjük meg a sertésszeleteket mogyoróvajjal, és fűszerezzük bőségesen sóval és borssal a karaj elejét, hátát és oldalát.
  3. Fokozatosan melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt a tűzhelyen közepes-magas hőre.
  4. A sertésszeleteket mindkét oldalukon 1-1,5 percig pirítjuk.
  5. Levesszük a tűzről, és a sütőben 4-6 percig sütjük.
  6. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.