Vastag sertésszelet sóval és borssal
10 márc.
0 Hozzászólások
311 Látott
Vastag sertésszelet sóval és borssal
A lédús sertésszelet titka? Vedd meg a legvastagabbakat, amiket csak találsz. Nehezebb pirítani, az eredmény pedig finom és gyengéd.
Felkészülési idő:
5 percek
Felkészülési idő:
10 percek
Adagok:
2
Főzz vele:Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 2 csont nélküli sertésszelet;
- só, bors;
- 2 evőkanál mogyoróvaj;
Elkészítés módja:
- Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
- Kenjük meg a sertésszeleteket mogyoróvajjal, és fűszerezzük bőségesen sóval és borssal a karaj elejét, hátát és oldalát.
- Fokozatosan melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt a tűzhelyen közepes-magas hőre.
- A sertésszeleteket mindkét oldalukon 1-1,5 percig pirítjuk.
- Levesszük a tűzről, és a sütőben 4-6 percig sütjük.
- Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.