Menu
Your Cart

Első alkalommal használt receptek és gondozási útmutató

Nemrég kapta meg új Hosse serpenyőjét, és éppen azon dolgozik, hogy mit készítsen, hogy megfelelően üdvözölje a konyhájában. Gyakorlottabb barátainknak azt javasoljuk, hogy kezdjék kipróbált és igazi családi receptjeikkel. Míg a többiek számára fontos megérteni, hogy erre a kérdésre nincs jó vagy rossz válasz, az öntöttvas főzés megtanulása egyedülálló, és néhányan még művészetnek is tekintik.

Használat előtt

Vegye ki az új serpenyőt a csomagolásból, és mossa ki a mosogatóban meleg szappanos vízzel. Ez lesz az egyetlen alkalom, amikor szappant kell használnia az öntöttvas serpenyőn. Az öblítés után törölközővel szárítsa meg, hogy eltávolítsa a nedvességet, és az új Hosse serpenyő készen áll a használatra. 

Ezek a receptek és tippek megtanítanak öntöttvas főzésre, és segítenek felépíteni a szükséges fűszerréteget a serpenyő belsejében.

Első főzés: pirított hagyma és paprika

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Javasoljuk, hogy kezdje a zöldségekkel, mivel ezek fehérjebarátabbak, mint a legtöbb fehérje – remek ízűek, és nem ragadnak rá a serpenyőre! Vegye figyelembe, hogy kevés olaj használata szükséges, hogy megakadályozza az étel összetapadását.

1. Helyezze a tűzhelyet közepes-alacsony lángra, és hagyja, hogy a serpenyő elérje a kívánt hőmérsékletet.

2. Öntsön körülbelül 1 evőkanál tetszés szerinti növényi olajat a serpenyőbe, mielőtt felmelegszik. A használt készülék típusától függően ez nagy valószínűséggel körülbelül 3 percet vesz igénybe.

3. Amikor az olaj felforrósodott, dobja a serpenyőbe az apróra vágott hagymát és a borsot. Időnként megkeverjük, és addig főzzük, amíg a hagyma áttetszővé nem válik, és a széle körül barna karamellszínűvé nem válik.

Adja hozzá egy lédús burgerhez, és élvezze az ízét!

Friss nyári pirításhoz adjon hozzá sárga tököt és cukkinit ehhez a recepthez.

Első tisztítás

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bb

Miután élvezte az étkezést, és készen áll a takarításra, vegye fel a serpenyőt, és törölje le a könnyen eltávolítható ételmaradékokat egy papírtörlővel. Ha ki tudja venni a maradék ételt, öblítse ki az edényt, és törölje le száraz ruhával. Tegye a serpenyőt a tűzhelyre alacsony lángon körülbelül 2 percre, hogy a felesleges víz elpárologjon. Miután levette a tűzről, törölje át a serpenyő belsejét egy papírtörlővel és néhány csepp olajjal, hogy megakadályozza a felület rozsdásodását.

Ha olyan ételmaradékot nem lehet könnyen eltávolítani, töltse fel a serpenyőt körülbelül félig vízzel. (MEGJEGYZÉS: Soha ne öntsön hideg vizet közvetlenül a forró öntöttvas serpenyőbe. Ha így tesz, az edény megsérülhet a hősokk miatt.) Helyezze az edényt a tűzhelyre közepes lángon. Ahogy a víz hőmérséklete emelkedik, a legtöbb ételmaradékot könnyen el kell távolítani. A víz leöntése és a maradékok lekaparása után, ha még mindig van étel a serpenyőben, alaposan szárítsa meg a serpenyőt, és használjon papírtörlőt és egy evőkanál sót csiszolóanyagként az ételmaradék eltávolításához. Az összes maradék élelmiszer eltávolítása után kövesse az első bekezdésben leírtakat: öblítse le, szárítsa meg, melegítse fel és olajozza be a serpenyőt.

Ahogy rétegezi a fűszereket az új serpenyőbe, az elkezd igazán tapadásmentessé válni, és kevésbé ragad, és könnyebb a tisztítási folyamat.

Második fogás: kukoricakenyér

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Kevés olyan étel van, amely hozzájárul az öntöttvas serpenyő megpirulásához, mint például a kukoricakenyér. A kukoricakenyér nemcsak ízletes kiegészítője szinte minden ételnek, de fantasztikusan is ellátja a fűszerezéssel a serpenyő alját és oldalát. A Cornbread lehetőséget ad arra is, hogy felfedezze a Hosse öntöttvas serpenyőjével való sütés fogalmát. A kezdéshez tekintse meg finom kukoricakenyér receptünket.

Harmadszorra: Szalonna

bekon-recepta-hosse-kitchen-bg

A serpenyő harmadik használatához bacon használatát javasoljuk. Vegyünk néhány csíkot, és melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon. Függetlenül attól, hogy puhát, ropogósat vagy valami a kettő közöttit szereti, az ízletes szalonna nagyszerű módja annak, hogy megfűszerezze új Hosse serpenyőjét.