Sült fokhagymás kenyér
10 márc.
0 Hozzászólások
248 Látott
Sült fokhagymás kenyér
Amikor letör egy szeletet ebből a kenyérből, a bolyhos tésztába sült fokhagymadarabkák fogadják. Jól illik tésztákhoz vagy önálló előételnek.
Felkészülési idő:
2 часа
Felkészülési idő:
40-45 минути
Adagok:
8
Főzz vele:
Öntöttvas edény Hosse
Termékek:
Fokhagyma:
- 1 fej fokhagyma, meghámozva;
- ¼ teáskanál só;
- 1 teáskanál olívaolaj.
Kenyér:
- 2¼ teáskanál oldható vagy száraz élesztő;
- 2 evőkanál cukor;
- 1½ csésze langyos víz;
- 2 teáskanál só;
- 1 fej fokhagyma, pirítva;
- 4 csésze kenyérliszt;
- 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés módja:
- A sütőt 200°C-ra állítjuk. A fokhagymát alufóliába csomagoljuk, és 30 percig sütjük.
- Az élesztőt, a cukrot és a vizet elkeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Adjuk hozzá a pirított fokhagymát és a sót a vizes keverékhez. Egy fakanál segítségével lassan keverje hozzá a lisztet, amíg a liszt teljesen el nem olvad. A tészta nedves és ragacsos lesz.
- A tésztát áttesszük egy olajozott tálba, és megkenjük egy evőkanál olívaolajjal. Fedjük le műanyag fóliával, és tegyük meleg helyre 1 órára kelni.
- A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és téglalap alakúra formáljuk. Vegyük ki a tészta két sarkát, és hajtsuk félbe a téglalapot. Ismételje meg 3-szor.
- A tésztából golyót formálunk, és egy jól lisztezett, közepes keverőtálba tesszük. 30 percig kelni hagyjuk.
- Amíg a tészta kel, előmelegítjük a sütőt 230°C-ra úgy, hogy benne legyen az öntöttvas tepsi (és a fedő).
- Ha a tészta megkelt, vegyük ki a forró Hosse öntöttvas edényt, és óvatosan helyezzük bele a tésztát. Gyorsan és óvatosan egy éles késsel 0,5 cm mély bevágást vágunk a tészta tetején. Fedjük le az előmelegített fedővel és süssük 30 percig.
- Letakarjuk és további 10-15 percig sütjük.
- Szeletelés előtt hagyjuk a kenyeret rácson hűlni 20 percig.