Sült csirke
10 márc.
0 Hozzászólások
215 Látott
Sült csirke
Nem tudsz ellenállni a frissen sült csirke ízének és illatának? Ezzel a recepttel és serpenyőinkkel úgy élvezheti kedvenc csirkét, mint még soha.
Felkészülési idő:
20-25 percek
Felkészülési idő:
10 percek
Adagok:
5-6
Főzz vele:
Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 1 csésze univerzális liszt;
- 1 evőkanál só;
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors;
- 2 csésze növényi zsír;
- 2 nagy tojás;
- ¼ csésze tej;
- 1 csirke 8 részre vágva;
Elkészítés módja:
- Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy akkora tálban, hogy a legnagyobb darab csirke elférjen benne.
- Melegítsük fel a zsírt a Hosse öntöttvas edényben közepes lángon 160 °C-ra.
- Amíg a zsír melegszik, keverje össze a tojást és a tejet egy akkora tálban, hogy a legnagyobb darab csirke elférjen benne. A csirkedarabokat egyenként mártsuk a tojásos keverékbe, majd a lisztes keverékbe, majd vissza a tojásos keverékbe és másodszor a lisztes keverékbe.
- Amikor az olaj már kellően felforrósodott, a csirkemellet lassan minden oldalról aranybarnára sütjük és átsütjük. Előfordulhat, hogy csökkentenie kell a hőt, hogy a hús ne piruljon meg túlságosan, mielőtt elkészül.