Sült csirke

​​​​​​

Nem tudsz ellenállni a frissen sült csirke ízének és illatának? Ezzel a recepttel és serpenyőinkkel úgy élvezheti kedvenc csirkét, mint még soha.

 

Felkészülési idő:
20-25 percek

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

 

Adagok:
5-6

 

 

Termékek:

  • 1 csésze univerzális liszt;
  • 1 evőkanál só;
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors;
  • 2 csésze növényi zsír;
  • 2 nagy tojás;
  • ¼ csésze tej;
  • 1 csirke 8 részre vágva;

Elkészítés módja:


  1. Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy akkora tálban, hogy a legnagyobb darab csirke elférjen benne.
  2. Melegítsük fel a zsírt a Hosse öntöttvas edényben közepes lángon 160 °C-ra.
  3. Amíg a zsír melegszik, keverje össze a tojást és a tejet egy akkora tálban, hogy a legnagyobb darab csirke elférjen benne. A csirkedarabokat egyenként mártsuk a tojásos keverékbe, majd a lisztes keverékbe, majd vissza a tojásos keverékbe és másodszor a lisztes keverékbe.
  4. Amikor az olaj már kellően felforrósodott, a csirkemellet lassan minden oldalról aranybarnára sütjük és átsütjük. Előfordulhat, hogy csökkentenie kell a hőt, hogy a hús ne piruljon meg túlságosan, mielőtt elkészül.