Serpenyőben sült marhahús tojással és cheddarral
10 márc.
0 Hozzászólások
285 Látott
Serpenyőben sült marhahús tojással és cheddarral
Ez a serpenyős reggeli mindent tartalmaz: ropogós arany burgonya, fűszeres marhahúsdarabok, folyós tojás és ízletes cheddar. Mit kívánhatna még?
Felkészülési idő:
10 percek
Felkészülési idő:
40 percek
Adagok:
4
Főzz vele:
Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 4 közepes piros burgonya, kockákra vágva, körülbelül 680 g;
- 1 evőkanál sótlan vaj;
- 1 közepes fej édes hagyma felkockázva;
- ½ csésze finomra vágott zöldpaprika;
- 1 csésze apróra vágott marhahús;
- ½ teáskanál só;
- ½ teáskanál őrölt bors;
- ½ teáskanál füstölt pirospaprika;
- ⅓ csésze fele és fele;
- 4 tojás;
- 120 g reszelt cheddar;
Elkészítés módja:
- Körülbelül 3 cm vizet forraljunk fel egy párolókosárral ellátott edényben. Adjuk hozzá a burgonyát, fedjük le, és pároljuk enyhén puhára, 5½-7 percig. Vegye ki a kosarat az edényből.
- Közben egy öntöttvas serpenyőben közepes lángon hevíts fel 1 evőkanál olajat és a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a zöldpaprikát, és főzzük gyakran kevergetve, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, 4-5 percig. Adjuk hozzá a marhahúst, sózzuk, borsozzuk és a füstölt paprikát, és keverjük kb. 2 percig.
- Hozzáadjuk a maradék 1 evőkanál vajat, és bevonjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és a burgonyakeveréket időnként megkeverve főzzük tovább, amíg a burgonya megpuhul, megpirul és megpirul a serpenyő alján, 8-12 percig.
- Csökkentse a hőt közepes-alacsonyra. A burgonyás keverékbe 4 mélyedést készítünk, és mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást. Adja hozzá a sajtot a tetejére, és fedje le a serpenyőt fedővel, lappal vagy fóliával. Addig főzzük, amíg a tojás megpuhul és a sajt megolvad, 5-6 percig.