Serpenyőben sült marhahús tojással és cheddarral

​​​​​​

Ez a serpenyős reggeli mindent tartalmaz: ropogós arany burgonya, fűszeres marhahúsdarabok, folyós tojás és ízletes cheddar. Mit kívánhatna még?

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

Felkészülési idő:
40 percek

 

 

Adagok:
4

 

 

Termékek:

  • 4 közepes piros burgonya, kockákra vágva, körülbelül 680 g;
  • 1 evőkanál sótlan vaj;
  • 1 közepes fej édes hagyma felkockázva;
  • ½ csésze finomra vágott zöldpaprika;
  • 1 csésze apróra vágott marhahús;
  • ½ teáskanál só;
  • ½ teáskanál őrölt bors;
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika;
  • ⅓ csésze fele és fele;
  • 4 tojás;
  • 120 g reszelt cheddar;

 

Elkészítés módja:


  1. Körülbelül 3 cm vizet forraljunk fel egy párolókosárral ellátott edényben. Adjuk hozzá a burgonyát, fedjük le, és pároljuk enyhén puhára, 5½-7 percig. Vegye ki a kosarat az edényből.
  2. Közben egy öntöttvas serpenyőben közepes lángon hevíts fel 1 evőkanál olajat és a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a zöldpaprikát, és főzzük gyakran kevergetve, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, 4-5 percig. Adjuk hozzá a marhahúst, sózzuk, borsozzuk és a füstölt paprikát, és keverjük kb. 2 percig.
  3. Hozzáadjuk a maradék 1 evőkanál vajat, és bevonjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és a burgonyakeveréket időnként megkeverve főzzük tovább, amíg a burgonya megpuhul, megpirul és megpirul a serpenyő alján, 8-12 percig.
  4. Csökkentse a hőt közepes-alacsonyra. A burgonyás keverékbe 4 mélyedést készítünk, és mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást. Adja hozzá a sajtot a tetejére, és fedje le a serpenyőt fedővel, lappal vagy fóliával. Addig főzzük, amíg a tojás megpuhul és a sajt megolvad, 5-6 percig.