Párolt sertéssült vörösborral és zöldségekkel
10 márc.
0 Hozzászólások
393 Látott
Párolt sertéssült vörösborral és zöldségekkel
Kevés dolog melegíti fel a lelket ebben az évszakban, mint egy lassan főtt étel. Öntöttvasban főzve a hús sokáig megőrzi a nedvességet és az ízt, így olyan puha, hogy úgy vágódik, mint a vaj. Ebben a receptben fűszernövények, alaplé, vörösbor és fűszerek keverékét pároljuk egy ujjnyalogató szószhoz.
Felkészülési idő:
30 percek
Felkészülési idő: 3 óra 45 perc
Adagok:
6
Főzz vele:
Öntöttvas edény Hosse
Termékek:
- 220 g vastagra vágott szalonna kockára vágva;
- 2 teáskanál só;
- 2 evőkanál fekete bors;
- 2 evőkanál pirospaprika;
- 2 evőkanál barna cukor;
- 2 kg sült steak;
- 1 nagy hagyma, szeletekre vágva;
- 1 fej fokhagyma, meghámozva;
- 4 nagy mogyoróhagyma apróra vágva;
- ¼ csésze marhahúsleves;
- 4 szál friss kakukkfű;
- 2 szál friss rozmaring;
- 2 csésze Cabernet Sauvignon, osztva;
- 2 babérlevél;
- 1 vöröshagyma apróra vágva (kb. 2,5 cm);
- 1 kilogramm sárgarépa, meghámozva és apróra vágva (kb. 2,5 cm);
- 1 kilogramm fehérrépa, meghámozva és apróra vágva (kb. 2,5 cm).
Elkészítés módja:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra úgy, hogy a közepén egy rácsot helyezünk el.
- Melegítse elő a Hosse edényt közepesen magas lángon 3-5 percig. Hozzáadjuk a szalonnát, és 10-12 perc alatt ropogósra főzzük.
- A szalonnát papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és a baconzsírból 2 evőkanálnyit tartalékolunk.
- Amíg a bacon sül, keverjük össze a sót, a borsot, a paprikát és a barna cukrot. A sült minden oldalát bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Süssük barnulásig a sülteket, oldalanként körülbelül 3-5 percig.
- Vegyük ki a húst és tegyük félre. Csökkentse a hőt közepesre.
- Az öntöttvas edény aljába szórjuk a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát. Marhahúslevest öntünk. Fakanállal válassza le a megbarnult darabokat az edény felületéről. Belekeverjük a szalonnát, és a húst a hagymára helyezzük.
- Adjunk hozzá 1½ csésze bort és a babérlevelet, és forraljuk fel. Csökkentse a hőt, és fedő nélkül 10 percig főzzük. Fedjük le fedővel, és tegyük a sütőbe 1 órára.
- Fordítsa meg a húst, és hagyja 30 percig. Adjon hozzá ¼ csésze bort, ha szükséges.
- A megsült húst még egyszer megforgatjuk, és további 30 percig sütjük.
- Vegyük ki a sülteket, és adjuk hozzá a fehérrépát, a sárgarépát és a lilahagymát. Tegyük vissza a sülteket az edénybe, és fedjük le, és hagyjuk még 30-45 percig a sütőben.
- Tedd át a húst egy tálcára. Távolítsa el a babérlevelet és a gyógynövény ágakat. Ízesítsük a párolófolyadékot sóval és borssal, majd öntsük a sültre.
- A sültet felszeleteljük vagy szeletekre vágjuk, és a zöldségekkel tálaljuk.