Pizza sajttal és szalonnával
10 márc.
0 Hozzászólások
263 Látott
Pizza sajttal és szalonnával
A házi sajt és a morzsolt szalonna kielégítő kombinációja, amely annyira finom, hogy minden falat elolvad a szádban.
Felkészülési idő:
16 órakor и 20 percek
Felkészülési idő: 24 percek
Adagok:
2-4
Főzzük vele:
Öntöttvas serpenyo Hosse
Termékek:
A tésztához:
- 2 csésze univerzális liszt;
- ¾ teáskanál só;
- ½ teáskanál száraz élesztő;
- ¾ csésze meleg víz;
- 1 evőkanál olívaolaj, plusz 1½ evőkanál a serpenyőhöz.
A feltéthez:
- 170 g mozzarella, reszelve;
- ½ csésze pizzaszósz;
- ½ csésze házi sajt;
- ½ csésze morzsolt szalonna.
- A sajthoz:
- 1 csésze reszelt cheddar sajt;
- ¼ csésze majonéz;
- ¼ teáskanál fokhagymapor;
- 1 pörkölt jalapeño, kimagozva és felkockázva;
- 3 evőkanál kockára vágott pimento paprika,
Elkészítés módja:
Készítmény:
- Helyezzen lisztet, sót, élesztőt, vizet és 1 evőkanál olívaolajat egy közepes tálba. Keverje össze mindent, körülbelül 1 percig, hogy ragacsos masszát kapjon a tészta száraz lisztfoltok nélkül.
- Gyűjtsd össze a maradékokat a tál szélére, és formázz a tésztából golyót. 5 percig fedjük le.
- Nyissa ki a tálat, és gyúrja át többször a tésztát, minden alkalommal 90 fokkal elfordítva.
- Fedjük le az edényt, és 5 perc múlva végezzünk újabb dagasztást. Várjon 5 percet, és ismételje meg, majd további 5 percet a negyedik és utolsó dagasztáshoz. Fedjük le a tálat és hagyjuk 40 percig pihenni. Ezután 12-72 órára hűtőbe tesszük.
- A pizza tálalása előtt 3 órával készítse elő a serpenyőt. Öntsük a maradék 1½ evőkanál olívaolajat az öntöttvas serpenyőbe. Kenjük meg olajjal a sütőfelületet és a serpenyő oldalát.
- Tegye át a tésztát a tepsibe, és fordítsa meg egyszer, hogy megkenje olívaolajjal. A tésztát a tepsi széleihez nyomkodjuk, ujjbeggyel felfújjuk.
- Letakarjuk és szobahőmérsékleten 2 órát kelesztjük.
Sütés:
- Harminc perccel a sütés előtt tegyen egy rácsot a sütő aljára és egyet a tetejére. Melegítsük elő a sütőt 230 ℃-ra.
- Ha készen áll a sütésre, szórjon egyenletesen 1 csésze mozzarellát a teljes kéregre. Kis kanál szószt kanalazunk a sajtra. Megszórjuk a maradék mozzarellával.
- Adjunk hozzá kis kanálnyi házi pimento sajtot a pizza tetejére, és szórjuk meg baconnel.
- A pizzát az alsó rácson süssük 18-20 percig, amíg a sajt felpezsdül, a tészta alja és széle pedig aranybarna nem lesz.
- Vegye ki a pizzát a sütőből. Óvatosan húzza körbe a késsel a pizza szélét és a serpenyő oldalát, nehogy letapadjon. Tegye át hűtőrácsra vagy vágódeszkára. Tálaljuk és élvezzük.
Pimento paprikás sajt:
Keverje össze a sajtot, a majonézt, a fokhagymaport, a jalapenót és a pimento paprikát. Jól összekeverni.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.