Pizza sajttal és szalonnával​​​​​​

A házi sajt és a morzsolt szalonna kielégítő kombinációja, amely annyira finom, hogy minden falat elolvad a szádban.

 

Felkészülési idő:
16 órakor и 20 percek

 

Felkészülési idő: 24 percek

 

 

Adagok:
2-4

 

Főzzük vele:
Öntöttvas serpenyo Hosse

 

 

Termékek:

 

A tésztához:

  • 2 csésze univerzális liszt;
  • ¾ teáskanál só;
  • ½ teáskanál száraz élesztő;
  • ¾ csésze meleg víz;
  • 1 evőkanál olívaolaj, plusz 1½ evőkanál a serpenyőhöz.

 

A feltéthez:

  • 170 g mozzarella, reszelve;
  • ½ csésze pizzaszósz;
  • ½ csésze házi sajt;
  • ½ csésze morzsolt szalonna.
  •  
  • A sajthoz:
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt;
  • ¼ csésze majonéz;
  • ¼ teáskanál fokhagymapor;
  • 1 pörkölt jalapeño, kimagozva és felkockázva;
  • 3 evőkanál kockára vágott pimento paprika,

 

 

 

Elkészítés módja:


Készítmény:

  1. Helyezzen lisztet, sót, élesztőt, vizet és 1 evőkanál olívaolajat egy közepes tálba. Keverje össze mindent, körülbelül 1 percig, hogy ragacsos masszát kapjon a tészta száraz lisztfoltok nélkül.
  2. Gyűjtsd össze a maradékokat a tál szélére, és formázz a tésztából golyót. 5 percig fedjük le.
  3. Nyissa ki a tálat, és gyúrja át többször a tésztát, minden alkalommal 90 fokkal elfordítva.
  4. Fedjük le az edényt, és 5 perc múlva végezzünk újabb dagasztást. Várjon 5 percet, és ismételje meg, majd további 5 percet a negyedik és utolsó dagasztáshoz. Fedjük le a tálat és hagyjuk 40 percig pihenni. Ezután 12-72 órára hűtőbe tesszük.
  5. A pizza tálalása előtt 3 órával készítse elő a serpenyőt. Öntsük a maradék 1½ evőkanál olívaolajat az öntöttvas serpenyőbe. Kenjük meg olajjal a sütőfelületet és a serpenyő oldalát.
  6. Tegye át a tésztát a tepsibe, és fordítsa meg egyszer, hogy megkenje olívaolajjal. A tésztát a tepsi széleihez nyomkodjuk, ujjbeggyel felfújjuk.
  7. Letakarjuk és szobahőmérsékleten 2 órát kelesztjük.

Sütés:

  1. Harminc perccel a sütés előtt tegyen egy rácsot a sütő aljára és egyet a tetejére. Melegítsük elő a sütőt 230 ℃-ra.
  2. Ha készen áll a sütésre, szórjon egyenletesen 1 csésze mozzarellát a teljes kéregre. Kis kanál szószt kanalazunk a sajtra. Megszórjuk a maradék mozzarellával.
  3. Adjunk hozzá kis kanálnyi házi pimento sajtot a pizza tetejére, és szórjuk meg baconnel.
  4. A pizzát az alsó rácson süssük 18-20 percig, amíg a sajt felpezsdül, a tészta alja és széle pedig aranybarna nem lesz.
  5. Vegye ki a pizzát a sütőből. Óvatosan húzza körbe a késsel a pizza szélét és a serpenyő oldalát, nehogy letapadjon. Tegye át hűtőrácsra vagy vágódeszkára. Tálaljuk és élvezzük.

Pimento paprikás sajt:

Keverje össze a sajtot, a majonézt, a fokhagymaport, a jalapenót és a pimento paprikát. Jól összekeverni.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.