Palacsinta narancsos vajjal és pálinkával
Palacsinta narancsos vajjal és pálinkával
Töltsd meg ezeket a palacsintákat krémes házi narancsvajjal, és öntsd fel lángoló pálinkával, hogy lenyűgözd az asztal vendégeidet.
Felkészülési idő:
10 percek
Felkészülési idő:
30 percek
Adagok:
7-8
Főzz vele: Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
A narancsolajhoz:
- 5 evőkanál sótlan vaj, lágyított;
- 5 evőkanál cukor, osztva;
- 2 evőkanál narancshéj;
- 2 evőkanál narancslé;
- ¼ csésze likőr;
- 2 evőkanál brandy.
A palacsintához:
- 2 nagy tojás;
- 1 csésze teljes tej;
- ⅔ csésze univerzális liszt;
- 4 evőkanál olvasztott vaj, osztva;
- 1 evőkanál cukor;
- ½ teáskanál só.
Elkészítés módja:
Palacsinta:
- Felverjük a tojást, a tejet, a lisztet, 2 evőkanál olvasztott vajat,
- cukrot és sót simára.
- Melegítsünk egy öntöttvas serpenyőt közepes lángon 5 percig.
- Kenjük ki a serpenyőt olajjal. Öntsön elegendő keveréket,
- hogy elfedje a serpenyő alját, körülbelül ⅓ csésze.
- Forgassa meg a serpenyőt, hogy az alját bevonja a keverékkel.
- 1-2 percig főzzük és megfordítjuk. Főzzük további 1 percig, majd szedjük ki egy tányérra
- vágódeszka.
A narancsvaj és a tálalás:
Keverjük össze a hozzávalókat, hogy megkapjuk a narancsolajat – 4 evőkanál cukrot, a narancshéjat és a narancslevet.
A sütőt előmelegítjük a sütéshez. Helyezzen egy teáskanál narancsvajat a palacsinta közepére. Hajtsa félbe, majd ismét félbe. Ismételje meg a többi palacsintával.
A palacsintákat visszatesszük a tepsibe, és megszórjuk a maradék evőkanál cukorral. Addig sütjük, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd, majd kivesszük a sütőből.
A pálinkát és a likőrt egy kis serpenyőben nagyon alacsony lángon 1-2 percig melegítjük, majd levesszük a tűzről.
Óvatosan meggyújtjuk a szószos keveréket egy hosszú nyelű öngyújtóval, és a keveréket a serpenyőben lévő palacsintára öntjük. Hagyja, hogy a láng teljesen kialudjon. Tálaljuk, miután a láng kialszik.