Palacsinta narancsos vajjal és pálinkával​​​​​​

Töltsd meg ezeket a palacsintákat krémes házi narancsvajjal, és öntsd fel lángoló pálinkával, hogy lenyűgözd az asztal vendégeidet.

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

Felkészülési idő:
30 percek

 

 

Adagok:
7-8

 

Főzz vele: Öntöttvas serpenyő Hosse

 

 

Termékek:

 

A narancsolajhoz:

  • 5 evőkanál sótlan vaj, lágyított;
  • 5 evőkanál cukor, osztva;
  • 2 evőkanál narancshéj;
  • 2 evőkanál narancslé;
  • ¼ csésze likőr;
  • 2 evőkanál brandy.

 

 

A palacsintához:

  • 2 nagy tojás;
  • 1 csésze teljes tej;
  • ⅔ csésze univerzális liszt;
  • 4 evőkanál olvasztott vaj, osztva;
  • 1 evőkanál cukor;
  • ½ teáskanál só.

 

Elkészítés módja:


 

Palacsinta:

  1. Felverjük a tojást, a tejet, a lisztet, 2 evőkanál olvasztott vajat,
  2. cukrot és sót simára.
  3. Melegítsünk egy öntöttvas serpenyőt közepes lángon 5 percig.
  4. Kenjük ki a serpenyőt olajjal. Öntsön elegendő keveréket,
  5. hogy elfedje a serpenyő alját, körülbelül ⅓ csésze.
  6. Forgassa meg a serpenyőt, hogy az alját bevonja a keverékkel.
  7. 1-2 percig főzzük és megfordítjuk. Főzzük további 1 percig, majd szedjük ki egy tányérra
  8. vágódeszka.

 

A narancsvaj és a tálalás:

Keverjük össze a hozzávalókat, hogy megkapjuk a narancsolajat – 4 evőkanál cukrot, a narancshéjat és a narancslevet.

A sütőt előmelegítjük a sütéshez. Helyezzen egy teáskanál narancsvajat a palacsinta közepére. Hajtsa félbe, majd ismét félbe. Ismételje meg a többi palacsintával.

A palacsintákat visszatesszük a tepsibe, és megszórjuk a maradék evőkanál cukorral. Addig sütjük, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd, majd kivesszük a sütőből.

A pálinkát és a likőrt egy kis serpenyőben nagyon alacsony lángon 1-2 percig melegítjük, majd levesszük a tűzről.

Óvatosan meggyújtjuk a szószos keveréket egy hosszú nyelű öngyújtóval, és a keveréket a serpenyőben lévő palacsintára öntjük. Hagyja, hogy a láng teljesen kialudjon. Tálaljuk, miután a láng kialszik.