Grillezett pácolt zöldségek
10 márc.
0 Hozzászólások
210 Látott
Grillezett pácolt zöldségek
Melyik étel lehet nyáriasabb, mint egy serpenyőben sült zöldség? Egy kis olívaolajjal, fokhagymával, fűszernövényekkel és egy csipetnyi citrommal ezek az ecetes zöldségek minden étkezés tökéletes kiegészítői.
Felkészülési idő:
10 percek
Felkészülési idő:
20-25 percek
Adagok:
4-6
Főzz vele:
Öntöttvas serpenyo Hosse
Termékek:
Zöldségek:
- 1 fej vöröshagyma;
- 1 piros paprika;
- 1 sárga paprika;
- 1 cukkini;
- 1 fej brokkoli darabokra vágva;
Pác:
- ⅓ csésze citromlé;
- ¼ csésze olívaolaj;
- 1 evőkanál almaecet;
- 4 gerezd fokhagyma, darált;
- 2 evőkanál száraz rozmaring;
- ½ teáskanál só;
- ¼ teáskanál pirospaprika pehely (elhagyható)
- citromszeletekkel díszítjük
Elkészítés módja:
- Keverje össze a pác hozzávalóit egy visszazárható műanyag zacskóban.
- A zöldségeket 3 cm-es kockákra vágjuk.
- Adjuk hozzá a zöldségeket a páchoz, és jól rázzuk össze. 30 percre hűtőbe tesszük.
- Melegítse a grillt közepesen magas lángon 10 percig zárt fedéllel. Tegye bele a grillrácsot, és zárja le 5 percig.
- A grill/grill előmelegítése után adjuk hozzá a pácolt zöldségeket. 5 percig óvatosan főzzük. Keverjük össze a zöldségeket, és főzzük tovább, amíg el nem érik a kívánt készenléti szintet.
- Vegyük le a tűzről, és facsarjunk citromot a zöldségekre. Megszórjuk sóval és tálaljuk.