Grillezett pácolt zöldségek​​​​​​

Melyik étel lehet nyáriasabb, mint egy serpenyőben sült zöldség? Egy kis olívaolajjal, fokhagymával, fűszernövényekkel és egy csipetnyi citrommal ezek az ecetes zöldségek minden étkezés tökéletes kiegészítői.

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

Felkészülési idő:
20-25 percek

 

 

Adagok:
4-6

 

 

Termékek:

 

Zöldségek:

  • 1 fej vöröshagyma;
  • 1 piros paprika;
  • 1 sárga paprika;
  • 1 cukkini;
  • 1 fej brokkoli darabokra vágva;

 

 

Pác:

  • ⅓ csésze citromlé;
  • ¼ csésze olívaolaj;
  • 1 evőkanál almaecet;
  • 4 gerezd fokhagyma, darált;
  • 2 evőkanál száraz rozmaring;
  • ½ teáskanál só;
  • ¼ teáskanál pirospaprika pehely (elhagyható)
  • citromszeletekkel díszítjük

 

Elkészítés módja:


  1. Keverje össze a pác hozzávalóit egy visszazárható műanyag zacskóban.
  2. A zöldségeket 3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket a páchoz, és jól rázzuk össze. 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Melegítse a grillt közepesen magas lángon 10 percig zárt fedéllel. Tegye bele a grillrácsot, és zárja le 5 percig.
  5. A grill/grill előmelegítése után adjuk hozzá a pácolt zöldségeket. 5 percig óvatosan főzzük. Keverjük össze a zöldségeket, és főzzük tovább, amíg el nem érik a kívánt készenléti szintet.
  6. Vegyük le a tűzről, és facsarjunk citromot a zöldségekre. Megszórjuk sóval és tálaljuk.