Grillezett Margherita pizza

​​​​​​

A Marinara szósz, az alpesi cheddar sajt és az apróra vágott friss bazsalikom gyönyörűen kombinálva könnyű és finom grillezett pizzát alkotnak.

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

Felkészülési idő:
50 percek

 

 

Adagok:
2

 

 

Termékek:

  • 280 g pizzatésztagolyó, szobahőmérsékleten kelesztve;
  • Liszt szóráshoz;
  • Búzadara vagy kukoricadara szóráshoz;
  • ⅓ csésze marinara szósz;
  • 90 g reszelt cheddar;
  • 4 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom;

 

Elkészítés módja:


  1. Melegítse elő a grillt vagy grillsütőt a közvetlen grillezéshez magas hőfokon. A hőmérséklet-érzékelőnek 260°C-ot kell mutatnia.
  2. A tésztát enyhén lisztezett felületre helyezzük. Óvatosan nyújtsd ki a tésztát az ujjbegyeddel és a kezed oldalával úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt tartsd a héj külső szélén. Nyújtsa ki a tésztát (vagy nyújtsa ki sodrófával) akkora kör alakúra, mint az öntöttvas tepsi.
  3. Enyhén szórjunk búzadarát a serpenyő aljára. Helyezze a pizzatésztát az előkészített tepsibe. Kenjük meg a páclével a pizzatésztát, a kéregcsíkot hagyjuk megmunkálatlanul. Megszórjuk cheddarral.
  4. Helyezze a serpenyőt a grillre vagy grillre, és zárja le a fedelet. Hagyja megsülni a pizzát, időnként nyissa ki, hogy az óramutató járásával megegyező irányba forgatja a serpenyőt. A pizza készen áll, ha felfújódik, az alja ropogós és barna, a héja barnulni kezd, a sajt pedig elolvad. Kivétel után spatula segítségével csúsztassa a pizzát a vágódeszkára. Megszórjuk bazsalikommal. Szeleteljük és tálaljuk.

Jegyzet: Ahhoz, hogy a tészta megkeljen, két kézzel golyót formázunk belőle, a munkafelülethez nyomva. Ez feszesíti a tészta felületét. Lisztezett felületre tesszük, és főzőpermettel bevont műanyag fóliával letakarjuk. Hagyja kelni 40-90 percig, mielőtt a 2. lépésben kinyújtja.