Grillezett Margherita pizza
10 márc.
0 Hozzászólások
334 Látott
Grillezett Margherita pizza
A Marinara szósz, az alpesi cheddar sajt és az apróra vágott friss bazsalikom gyönyörűen kombinálva könnyű és finom grillezett pizzát alkotnak.
Felkészülési idő:
10 percek
Felkészülési idő:
50 percek
Adagok:
2
Főzz vele:
Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 280 g pizzatésztagolyó, szobahőmérsékleten kelesztve;
- Liszt szóráshoz;
- Búzadara vagy kukoricadara szóráshoz;
- ⅓ csésze marinara szósz;
- 90 g reszelt cheddar;
- 4 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom;
Elkészítés módja:
- Melegítse elő a grillt vagy grillsütőt a közvetlen grillezéshez magas hőfokon. A hőmérséklet-érzékelőnek 260°C-ot kell mutatnia.
- A tésztát enyhén lisztezett felületre helyezzük. Óvatosan nyújtsd ki a tésztát az ujjbegyeddel és a kezed oldalával úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt tartsd a héj külső szélén. Nyújtsa ki a tésztát (vagy nyújtsa ki sodrófával) akkora kör alakúra, mint az öntöttvas tepsi.
- Enyhén szórjunk búzadarát a serpenyő aljára. Helyezze a pizzatésztát az előkészített tepsibe. Kenjük meg a páclével a pizzatésztát, a kéregcsíkot hagyjuk megmunkálatlanul. Megszórjuk cheddarral.
- Helyezze a serpenyőt a grillre vagy grillre, és zárja le a fedelet. Hagyja megsülni a pizzát, időnként nyissa ki, hogy az óramutató járásával megegyező irányba forgatja a serpenyőt. A pizza készen áll, ha felfújódik, az alja ropogós és barna, a héja barnulni kezd, a sajt pedig elolvad. Kivétel után spatula segítségével csúsztassa a pizzát a vágódeszkára. Megszórjuk bazsalikommal. Szeleteljük és tálaljuk.
Jegyzet: Ahhoz, hogy a tészta megkeljen, két kézzel golyót formázunk belőle, a munkafelülethez nyomva. Ez feszesíti a tészta felületét. Lisztezett felületre tesszük, és főzőpermettel bevont műanyag fóliával letakarjuk. Hagyja kelni 40-90 percig, mielőtt a 2. lépésben kinyújtja.