Grillezett homárfarok citrommal és fokhagymás vajjal
10 márc.
0 Hozzászólások
218 Látott
Grillezett homárfarok citrommal és fokhagymás vajjal
Élvezze ennek a receptnek a csodálatos ízét, amikor elegáns, mégis könnyű vacsorát szeretne készíteni.
Felkészülési idő:
5 percek
Felkészülési idő:
15 percek
Adagok:
2-4
Főzz vele: Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 3 evőkanál sótlan vaj;
- 6 gerezd fokhagyma, darált;
- 1 evőkanál citromlé;
- 4 homár farok, félbevágva;
- 1 evőkanál petrezselyem, darált;
- 1 citrom karikákra vágva (opcionális);
Elkészítés módja:
- Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percig. Adjunk hozzá citromlevet és keverjük össze. Vegyük le a tűzről.
- Egy öntöttvas grillserpenyőt közepesen magas lángon 4-5 percig melegítünk. Kenjük meg a homár farkát fokhagymaolajjal. Vágott oldalával lefelé 2-3 percig sütjük. Fordítsa meg a farkokat, és ismét kenje meg fokhagymás olajjal.
- Folytassa a főzést további 3 percig. Ízlés szerint adjunk hozzá citromkarikákat. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Levesszük a tűzről, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.