Grillezett homárfarok citrommal és fokhagymás vajjal​​​​​​

Élvezze ennek a receptnek a csodálatos ízét, amikor elegáns, mégis könnyű vacsorát szeretne készíteni.

 

Felkészülési idő:
5 percek

 

Felkészülési idő:
15 percek

 

 

Adagok: 
2-4

 

 

Termékek:

  • 3 evőkanál sótlan vaj;
  • 6 gerezd fokhagyma, darált;
  • 1 evőkanál citromlé;
  • 4 homár farok, félbevágva;
  • 1 evőkanál petrezselyem, darált;
  • 1 citrom karikákra vágva (opcionális);

Elkészítés módja:


  1. Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 1 percig. Adjunk hozzá citromlevet és keverjük össze. Vegyük le a tűzről.
  2. Egy öntöttvas grillserpenyőt közepesen magas lángon 4-5 percig melegítünk. Kenjük meg a homár farkát fokhagymaolajjal. Vágott oldalával lefelé 2-3 percig sütjük. Fordítsa meg a farkokat, és ismét kenje meg fokhagymás olajjal.
  3. Folytassa a főzést további 3 percig. Ízlés szerint adjunk hozzá citromkarikákat. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Levesszük a tűzről, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.