Csirkecomb egy serpenyőben Rizzoni tésztával, citrommal és spenóttal

​​​​​​

Ez a friss és megnyugtató, ütőképes étel kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető és a tányérra kerül. Ez a recept tökéletes kiegészítője a heti menünek, tele élénk ízekkel, mint például citrom, fokhagyma és rozmaring.

 

Felkészülési idő:
10 percek

 

Felkészülési idő:
45 percek

 

 

Adagok:
4-6

 

 

Termékek:

  • 6 csontos csirkecomb;
  • 1 teáskanál só;
  • ½ teáskanál fekete bors;
  • ½ teáskanál fokhagymapor;
  • 1 evőkanál olívaolaj;
  • 4 gerezd fokhagyma, darált;
  • 1 medvehagyma, vékonyra szeletelve;
  • 1 csésze orzo (Rizzoni tészta), nyersen;
  • 3 ½ csésze csirke alaplé;
  • 2 evőkanál friss rozmaring;
  • 1 evőkanál citromhéj;
  • 2 csésze spenót, nyersen;
  • 2 evőkanál citromlé;
  • reszelt parmezán, díszítéshez;
  • friss rozmaring, díszítéshez;
  • citromszeletek, díszítéshez;
  • pirospaprika pehely, díszítéshez;
  • petrezselyem, díszítéshez.

 

Elkészítés módja:


  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. Melegítse fel az öntöttvas serpenyőt közepesen magas lángon, körülbelül 5 percig.
  3. Ízesítsük a csirkét minden oldalról sóval, borssal és fokhagymaporral.
  4. Adjunk hozzá olajat, és süssük a csirkét bőrös felével lefelé, amíg a bőr aranybarna és ropogós nem lesz, 4-5 perc alatt.
  5. Fordítsuk meg a csirkét, és főzzük 4-5 percig. Tegye félre a csirkét egy tányérra.
  6. Csökkentse a hőt közepesre, és adjon hozzá fokhagymát és mogyoróhagymát 1-2 percig.
  7. Adjuk hozzá a nyers orzót (Rizzoni tészta), a rozmaringot és a citromhéjat. 1-2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a csirkehúslevet és felforraljuk.
  8. Csökkentse a hőt, és fedje le, amíg a levest fel nem szívja az orzo, körülbelül 12-15 percig.
  9. Adjuk hozzá a spenótot és a citromlevet, majd apránként keverjük, amíg megpuhul.
  10. Hozzáadjuk a csirkét, bőrös felével felfelé, és addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és a bőre ropogós lesz, körülbelül 5-7 percig.
  11. Megszórjuk sajttal és pirospaprika pehellyel, és citromkarikákkal, rozmaringgal és petrezselyemmel díszítjük.