Csirkecomb egy serpenyőben Rizzoni tésztával, citrommal és spenóttal
10 márc.
0 Hozzászólások
198 Látott
Csirkecomb egy serpenyőben Rizzoni tésztával, citrommal és spenóttal
Ez a friss és megnyugtató, ütőképes étel kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető és a tányérra kerül. Ez a recept tökéletes kiegészítője a heti menünek, tele élénk ízekkel, mint például citrom, fokhagyma és rozmaring.
Felkészülési idő:
10 percek
Felkészülési idő:
45 percek
Adagok:
4-6
Főzz vele:
Öntöttvas serpenyő Hosse
Termékek:
- 6 csontos csirkecomb;
- 1 teáskanál só;
- ½ teáskanál fekete bors;
- ½ teáskanál fokhagymapor;
- 1 evőkanál olívaolaj;
- 4 gerezd fokhagyma, darált;
- 1 medvehagyma, vékonyra szeletelve;
- 1 csésze orzo (Rizzoni tészta), nyersen;
- 3 ½ csésze csirke alaplé;
- 2 evőkanál friss rozmaring;
- 1 evőkanál citromhéj;
- 2 csésze spenót, nyersen;
- 2 evőkanál citromlé;
- reszelt parmezán, díszítéshez;
- friss rozmaring, díszítéshez;
- citromszeletek, díszítéshez;
- pirospaprika pehely, díszítéshez;
- petrezselyem, díszítéshez.
Elkészítés módja:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- Melegítse fel az öntöttvas serpenyőt közepesen magas lángon, körülbelül 5 percig.
- Ízesítsük a csirkét minden oldalról sóval, borssal és fokhagymaporral.
- Adjunk hozzá olajat, és süssük a csirkét bőrös felével lefelé, amíg a bőr aranybarna és ropogós nem lesz, 4-5 perc alatt.
- Fordítsuk meg a csirkét, és főzzük 4-5 percig. Tegye félre a csirkét egy tányérra.
- Csökkentse a hőt közepesre, és adjon hozzá fokhagymát és mogyoróhagymát 1-2 percig.
- Adjuk hozzá a nyers orzót (Rizzoni tészta), a rozmaringot és a citromhéjat. 1-2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a csirkehúslevet és felforraljuk.
- Csökkentse a hőt, és fedje le, amíg a levest fel nem szívja az orzo, körülbelül 12-15 percig.
- Adjuk hozzá a spenótot és a citromlevet, majd apránként keverjük, amíg megpuhul.
- Hozzáadjuk a csirkét, bőrös felével felfelé, és addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és a bőre ropogós lesz, körülbelül 5-7 percig.
- Megszórjuk sajttal és pirospaprika pehellyel, és citromkarikákkal, rozmaringgal és petrezselyemmel díszítjük.